Sunday, May 12, 2013

Ceramah Kekeluargaan Bersiri di Seri Bangi

Alhamdulillah, dalam usaha Jawatankuasa untuk menambah kewangan untuk pembinaan surau, satu ceramah kekeluargaan bersiri akan diadakan di Taman Seri Bangi. Ceramah ini akan menyentuh bagaimana untuk menerapkan nilai-nilai kasih sayang di dalam sesebuah rumahtangga dengan membandingkan situasi sebelum dan sesudah berkahwin dalam konteks masa kini. Kupasan akan dibuat melalui 3 siri ceramah yang bersangkut paut di antara satu sama lain.
 
Berikut adalah jadual siri ceramah tersebut:
 
Siri 1 - Dilema Ombak Rindu
Tarikh: 16 Mei 2013 (Khamis)
Masa: 7.45 mlm (selepas solat maghrib) - 9.30 mlm
Tempat: Multipurpose Hall, Seri Bangi Clubhouse
 
Siri 2 - Ke mana Hangatnya Asmara
Tarikh: 13 Jun 2013 (Khamis)
Masa: 7.45 mlm (selepas solat maghrib) - 9.30 mlm
Tempat: Multipurpose Hall, Seri Bangi Clubhouse
 
Siri 3 & penggulungan - Adam & Hawa : Setia ke Hujung Nyawa
Tarikh: 22 Jun 2013 (Sabtu)
Masa: 9 pagi - 12 tengahari
Tempat: Multipurpose Hall, Seri Bangi Clubhouse
 
Jom kita sama-sama meramaikan majlis sambil menambah ilmu untuk sama-sama kita memperelok dan memperindahkan kehidupan kekeluargaan kita. Sudi-sudikanlah juga untuk menjemput sanak-saudara dan ahli keluarga untuk sama-sama memenuhi ceramah bersiri ini. Jangan lupa untuk kita terus memberikan sumbangan untuk pembinaan surau di taman yang kita kasihi ini.
 
BIODATA PENCERAMAH:
 

Syamsul Amri BIN Haji Ismail merupakan seorang penceramah bebas, pembimbing dan pengajar debat, pidato dan pengucapan awam. Mempunyai sarjana muda Undang-undang UiTM, beliau aktif dalam menyampaikan ceramah motivasi kekeluargaan dan pekerjaan di serata tanah air. Beliau juga merupakan Presiden Pertubuhan Alumni Debat Melayu Malaysia dan adalah Penceramah Utama Bussaina Consultant (BC) & I.O Consultant (IOC).
 

No comments:

Post a Comment